Agafem una coliflor -o bròquil- crua tallada a trossos i la deixem macerar amb una senzilla vinagreta d’oli, vinagre i pebre durant una hora més o menys, i si ja en tenim en conserva feina feta.
En una paella amb poc oli esparraquem primer una botifarra de sal i pebre i quan comenci a estar roent i esparraquem botifarra negra i deixen que es cogui, la proporció en funció del gust, però vigileu que la negra és la que es menja el gust de l’altre, un cop quasi cuites les reguem amb un bon raig de xeres dolç -50ml- i deixem que es redueixi.
Posem a bullir les faves durant uns 20 minuts, perquè així quedin un punt cruixent, les retirem i les posem a la paella amb les botifarres per anar lligant els gustos, en la mateixa aigua bullint escalfem un minut la coliflor si voleu en cru també té el seu punt.
Tot llest a punt de forquilla, les faves amb botifarres esparracades –negra i de sal i pebre- o de les que us agradin més, acompanyades pel toc de la coliflor cuita amb la vinagreta. Un consell: mentre aneu cuinant les botifarres i les faves amagueu la coliflor crua amb la vinagreta, està boníssima hi anar picant pot ser que us en quedeu quasi sense a l’hora d’enplatar les faves, a mi m’ha passat.
Ep Camil! Quina alegria trobar-te per la xarxa, no sé si et recordaràs de mi: sóc la Txell de Mollet amiga de l'Eli Molina (varem compartir les primeres acampades joves i alguna que altra mani a les casernes fent-los fora... quins temps aquells). Veig però que ara ens vinculen altres escomeses: la bona cuina.
ResponEliminaAl nostre hort les faves ja floreixen al costat de les hortènsies i els lliris. Ara que t'hem trobat t'incloem també a favorits per anar-te visitant asiduament.
Salut company!
Txell i Kike