Perquè ningú es baralli entre el clàssic i el modern farem una altra cosa, que serà fer les faves ofegades amb tot tipus de verdures, fent una selecció de les verdures tant pel gust com pel color i així convertirem un plat ensopit de faves en un festival de gustos i colors.
Tallem a quadrats petits ceba tendra, alls tendres, pebrot vermell i verd, pastanaga, carbassó, albergínia, tomata i porro. Escalfem la cassola amb un raig d’oli i primer posem la ceba, el porro i l’all per donar una mica de gust a l’oli i a continuació i posem la resta de verdures amb les faves -la proporció aproximada i al gust és la meitat faves i la resta i una proporció de colors- i unes fulles de menta i de julivert, tot seguit uns gots d’aigua bullint fins que quedi tot quasi cobert i un raig de vi blanc. Es deixa coure fins que considerem que les faves estan al seu punt, aproximadament uns 15 o 20 minuts, vigileu de no quedar-se sense aigua si cal afegiu-ne més, el resultat final ha de quedar pràcticament sec.
Ja està a punt de servir, si voleu jugar amb el clàssic i el modern, ja que la forma clàssica de fer les faves catalanes són ofegades com hem fet: per enplatar agafem un plat quadrat i un motllo alt i rodó, posem a dins el motllo les faves i la varietat de verdures tot mirant que hagi quedat ben barrejat per així un cop retirem el motllo podem veure les faves acompanyades d’un festival de contrastos, gustos i colors, i tot regat amb un raig d’oli d’oliva verge, a gaudir d’un plat de temporada, sa i entre el clàssic i el modern.
Aquí tenim un plat tan de casa nostra i que has "modernitzat" tan bé.
ResponEliminaSobre tot no oblidar-se mai de la menta.
Dius que la grandària no te que veure en la tendresa, estic totalment d'acord; el meu pare (ja fa molts anys d'això) feia unes faves al seu hort que eren tan grosses com el dit polze i eren tendrissimes.
Felicitats per la recepta!!
Camil: fa una pinta excel.lent.
ResponEliminaFa temps que "navego" furtivament pel teu blog, i simpatitzo amb la majoría de receptes que hi poses.
La més sincera enhorabona, per aquest dietari gastronòmic tant treballat, i pel bon gust!
Hola, Camil
ResponEliminaT'havia visitat des dels enllaços del Manel i avui he fet una passejada ben llarga pel teu bloc i déu n'hi do la de coses atractives que hi ha!. Aquestes favetes ja les tinc apuntades per fer-les ben aviat. Suposo que encara hi sóc a temps i no s'haurà acabat la temporada de les faves.
Posaré un enllaç al nostre bloc, per visitar-te ben sovint.
Fins aviat
Fas molt bé de reivindicar les faves, tan menystingudes darrerament. A les escoles, els infants que s'hi queden a dinar, no les veuen ni en pintura, malauradament... En canvi, he vist que a molts restaurants vegetarians les han introduïdes en amanides, sobretot.
ResponEliminaEnhorabona per aquest suculent bloc!
ara estem el punt alt de les faves i els pesols del país, i durant el mes de maig en tindrem, avui a mercat ni havien arreu.
ResponElimina