Fer les boles normalment les primeres sempre surtien més grosses –amb les mandonguilles passa igual- i de mica amb mica totes ja van sortint igual i de la mida ideal, no ser quina però aquella que la vista considera com a bona, haig de dir que a casa meva són una mica més grans de l’habitual, el perquè? Doncs coses de la vista suposo.
Després ja vindria la part de posar els pinyons, passar les boles per la clara d’ou i tot ben enganxifos -dits inclosos- i cap el plat de pinyons, l’objectiu aconseguir que el panellet quedes tot cobert pels pinyons o pel que es vulgui, la varietat principal era de pinyons, ametlles i coco. Un cop els pinyons ben enganxats una bona pintada de rovell d’ou i cap el forn que falten panellets.
No ser si disfrutava més fent-los o menjant-los, segurament fent-los ara menjant-los com qualsevol nen sempre feia de les meves, en aquest cas m’encantaven els panellets de pinyons però amb una peculiaritat: que només em menjava el pinyons i especialment els que estaven més ben torrats.
Els panellets em portem molt bon records d’infantesa ja que nascut l’1 de novembre, volia dir que panellets va associat aniversari, la imatge del record amb unes espelmes a dalt dels panellets de pinyons, pensant en aquell desig que segur que és tenia que complir durant l’any, encara ho crec i sinó és compleix o torno a provar un altre cop, diguem creient o tossut.
Acabo de llegir aquesta entrada teva sobre els panellets i he vist que avui és el teu aniversari. Així doncs, encara que sigui una mica tard,feliç aniversari!!!.
ResponEliminaI ara també fas els panellets amb la mateixa màquina?.
Per Molts anys Camil, una forta abraçada noi, encara que sigui amb retras, i també felicitats pels panellets aquests de casa teva... A mi ara m´han posat a dieta, o sigui que tinc certes enveges de menjar panellets de pinyons, castanyes i de degustar els licors que els acompanyen...
ResponEliminaUff que bons tots aquests pecats tentadors...!!!