Bunyols de tramuntana

Si totes les penitencies fossin menjar bunyols o brunyols segurament la religió cristiana tindria molts més adeptes, els bunyols són dels primers postres que venen per la primavera i per setmana santa són el seu punt alt, i no només és un postres sinó que és mengen a tota hora, per esmorzar, per berenar i per vici, la pregunta seria perquè la resta de l’any no en mengen, potser llavors perdrien el seu encant.
Per preparar-los és necessita una bona dosis de paciència, i si no teniu maquina de fer masses com jo, també una bona resistència als braços, els ingredients per la massa són: farina, llevat, ous, pells de llimona, matafaluga, anís, canyella, sal, sucre, mantega, llet i aigua tèbia, i tot en un vol i vinga a anar remenant fins que ens quedi la massa ben espessa, millor no posar el temps que es triga per a no desanimar al personal, però cal dir que l’esforç val la pena, un cop tenim la massa feta la deixem reposar un parell d’hores.
En una paella ben alta o una cassola amb molt d’oli i ben calent, courem el bunyols, els anem posant poc a poc, perquè l’oli no perdi temperatura, si hem fet be la massa veureu que el bunyol un cop cuit per una cara es gira sol l’acabem de coure i el retirem el deixem reposar en paper de cuina per deixar anar l’oli, després el mullem amb anís i l’ensucrem, el deixem refredar i ja està llest per gaudir-ne.
Bunyols de tramuntana perquè si els anem posant a coure amb un parell de culleres sense mirar en la forma, veure la diversitat de formes que agafen amb fils i banyes inclosos, com si en coures agafen rebut un bon cop de tramuntana.

4 comentaris:

  1. Cosa bona! I tot i que solem fer-los ara, tan bons són ara com qualsevol dia de l'any :U))

    Bon profit i bona setmana!

    ResponElimina
  2. Que bons que són aquest bunyols!!
    Quan puguis pasa pel meu bloc, hi ha una cosa per a tu.
    Salut,

    ResponElimina
  3. MMMm...jo vull bunyoletssss!!!!
    A veure si quan vinguis en fem!!
    Que aquest any encara no n'he probat cap!!

    Rorro

    ResponElimina
  4. Els brunyols si són de l' Empordà s'han de fer en companyia , per ser bons.
    No has apuntat aquesta norma.

    ResponElimina