Ou amb tòfona negra i patata

La tòfona negra aquesta delícia que ens ve de sota terra, uns dels aromes més intensos de la nostra cuina i de la nostra terra, ja que mentre que la tòfona blanca l’hem de portar de fora aquesta la podrem trobar en força indrets de Catalunya. Una de les maneres més clàssiques de fer-la és l’ou “poché” amb tòfona negra i puré de patata tofonada.
El puré de patata serà la base del plat, fem bullir les patates fins que quedin ben toves, després les passem pel turmix amb sal i pebre, en funció de l’espès que volem que quedi i afegim o l’aigua de bullir les patates, nata liquida o fins i tot llet, al gust, tot amb un raig d’oli de tòfona, el podeu comprar preparat o sinó poseu tòfona i oli en un paella a foc lent deixeu fer fins que l’oli quedi ben tòfonat.
Per fer l’ou “poché” posem aigua a bullir amb sal, oli i vinagre, quan arranqui el bull posarem l’ou, que l’haurem embolicat amb plàstic film, d’aquesta manera el podrem posar i treure fàcilment i en el plat en quedarà molt bé, el temps de cocció és aproximadament entre dos i tres minuts.
En un plat amb fons posem un dit de puré de patata tòfonat, després l’ou damunt i finalment laminarem tòfona negra per damunt, i tot llest per sucar-hi pa, tant l’ou com el puré tot amb l’aroma intens de la tòfona que envaeix tot el plat.

1 comentari:

  1. Com no podria ser d'un altre manera, un plat bonisim. Gracies !
    Un petit suggeriment: podries incorporar a la teva cuina ingredients d'altres indrets del mòn, i jugar aixì amb la fussió d'aromes, sabors; i de pas cohesionar la cuina catalana amb altres cuines del món.
    Namaste

    ResponElimina