El puré de patata serà la base del plat, fem bullir les patates fins que quedin ben toves, després les passem pel turmix amb sal i pebre, en funció de l’espès que volem que quedi i afegim o l’aigua de bullir les patates, nata liquida o fins i tot llet, al gust, tot amb un raig d’oli de tòfona, el podeu comprar preparat o sinó poseu tòfona i oli en un paella a foc lent deixeu fer fins que l’oli quedi ben tòfonat.
Per fer l’ou “poché” posem aigua a bullir amb sal, oli i vinagre, quan arranqui el bull posarem l’ou, que l’haurem embolicat amb plàstic film, d’aquesta manera el podrem posar i treure fàcilment i en el plat en quedarà molt bé, el temps de cocció és aproximadament entre dos i tres minuts.
En un plat amb fons posem un dit de puré de patata tòfonat, després l’ou damunt i finalment laminarem tòfona negra per damunt, i tot llest per sucar-hi pa, tant l’ou com el puré tot amb l’aroma intens de la tòfona que envaeix tot el plat.
Com no podria ser d'un altre manera, un plat bonisim. Gracies !
ResponEliminaUn petit suggeriment: podries incorporar a la teva cuina ingredients d'altres indrets del mòn, i jugar aixì amb la fussió d'aromes, sabors; i de pas cohesionar la cuina catalana amb altres cuines del món.
Namaste