Naps amb camembert

Això d’anar a mercat i aproximar-te als productes de la terra i de temporada te grans descobertes, ja feia dies que havia demanat a gent de Capmany, com trobar naps de Capmany, operació frustrada, ja no queda ningú a Capmany que planti naps de la varietat de Capmany segons els meus serveis d’informació. El nap negre (+informació), de Capmany, el Pla de l’Estany o la Garrotxa, al mercat de Girona en vaig trobar, la seva diferència a part del color de la pell amb els blancs, és que són brutalment més gustosos, trobant uns bons contrastos encara és potencien més.
Els havia provat amb formatge blau, però com que m’agraden més el formatges suaus, si em deixen escollir sinó també m’agraden tots. Aquesta nova creació són naps negres amb camembert i reducció de vinagre de Mòdena, aquest darrer un clàssic d’aquesta cuina, un recurs de contrast que quasi sempre funciona.
Pelem els naps negres i els posem a bullir amb aigua i sal per uns 20 minuts mínim, depèn principalment del grossos que siguin, aquests eren mitjans i amb els 20 minuts n’han tingut prou, sempre queda el truc de punxar-los amb la forquilla per veure si estan tendres, el més grossos segur que han d’arribar fins a la mitja hora. Un cop cuits i tendres que queden en el seu punt melós que els fils se't desfan a la boca, els tallem a daus.
Mentre s’està acabant la cocció dels naps; en una paella a foc tranquil i lent amb mantega i un raig de nata liquida o llet per cuinar, va al gust, desfem el formatge camembert, un cop desfet anem lligant tota la salsa molt suament, fins que quedi una salsa ben consistent.
En una casso o paella petita fem que redueixi el vinagre de Mòdena, aproximament un terç de l’inicial, a foc molt lent i com a molt uns deu minuts, depèn també de la quantitat.
Posem el naps tallats a daus drets al centre del plat, acompanyats pels voltants amb la salsa de camembert i tancant la quadratura del cercle la reducció de vinagre de Mòdena, el contrast del nap, amb el camembert i el Mòdena és sublim pel gust de a qui agrada els productes de la terra, els bons formatges i la qualitat.

1 comentari:

Sara Maria ha dit...

He concedit un Premi Arte y Pico a teu blog... Per més informació pots mirar a: http://unracodelmon.blogspot.com/2008/02/premi-arte-y-pico-per-delcies-del.html