Macarrons amb all i bitxo

Aquesta recepta es pot fer amb qualsevol pasta, avui ha tocat als macarrons, aquells que porten bons records de petit, a casa tocaven el dimarts, aquells macarrons amb carn i tomata, l’esport era menjar-se els macarrons i apartar els trossos de carn –de vegades encara ho faig, s’han de mantenir les tradicions-, de petit ja tenia un paladar fi: detectava si el tomàquet fregit era solis o no, ara també amb passa però en el sentit contrari.
Els macarrons amb alls i bitxo, són una derivació del que els italians en diuen “aglio e olio” i els bascos en diuen donostiarra utilitzada per fer peixos al forn.
Laminem uns alls i els posem a la paella amb oli, perquè ens quedin daurats i no cremats, els hem de posar quan l’oli encara esta fred i coure’ls a foc lent, els acompanyarem amb unes fulles de llorer i uns bitxos trencats per la meitat -o no! en funció de com vulgueu que de picant us quedi- , i tot o farem coure a foc lent fins que els alls estiguin ben daurats llavors uns moments abans d’apagar el foc i afegirem una mica de julivert picat. En una altre paella reduirem vinagre de sidra, és dels que queda més suau, podeu utilitzar aquell que més us agradi és qüestió de fer proves, finalment barrejarem l’oli i el vinagre i ja tenim la salsa llesta.
Bullirem el macarrons al dente i un cop escorreguts els emplatem, per sobre posarem la salsa i sal maldon, trobareu que a mesura que aneu menjant us apareixeran a la boca els cristalls, dona gust i una sensació de sorpresa agradable, si voleu evidentment i podeu ratllar una mica de formatge de parma, o si voleu tornar a l’infantesa sempre heu de tenir a la nevera formatge el caserio ja sigui ratllat o en pols, per a mi guardeu el ratllat.

4 comentaris:

Pere ha dit...

umm te molt bona pinta !!!
Jo personalment els prefereixo amb una salsa feta com si fossin a la putanesca.

Sara Maria ha dit...

Sempre l'havia fet sense afegir el vinagre, avui l'he fet així, com expliques i... genial!

Camil Ros ha dit...

Sara,
el vinagre amb les carns també funciona -llom, aletes de pollastre- quan ja estigui fet a la paella i poseu un raig petit de vinagre uns segons i ja està veure com millora i després i sucareu pa.

B. M. ha dit...

Deixa'm dir-te que és una manera senzilla, bona i original de cuinar els macarrons, provaré de cuinar-los!

(PD: fent proves amb el nostre bloc, també amb alguna recepta de restaurant http://monestiravellanes.wordpress.com

a reveure!