Pells de patata amb especies

Si pells de patata, una recepta que vaig descobrir pels racons del barri de gòtic de Barcelona, i em va agradar, en el temps actuals la podríem situar en les receptes ecològicament correctes per l’aprofitament del productes o pel seu cost en moment de crisis econòmica, però la faig senzillament perquè m’agrada.
Pelem les patates com no s’hauria de fer, que és sense apurar la pell i per tant deixant patata enganxada a la pell, tampoc no gaire un parell o tres de mil·límetres, per tant l’aparell de pelar patates queda massa fi –aquesta podria ser una l’altre recepta que seria el cruixent de patata-, en una paella amb força oli ben calent posem a fregir les patates fins que ens quedin ben rosses, les retirem i les deixem reposar en paper de cuina perquè desprenguin tot l’oli.
Mentrestant en un molinet posem en gra: pebre negre, sal maldon, gingebre i mostassa, fem que ens quedi un bona pols, una part en servirà per posar per damunt de les pells de patates i amb l’altre farem una salsa amb les especies, rovell d’ou, sal, oli d’oliva, mostassa de dijon, ketxup, salsa perris, tabasco, ginebra, tot ben barrejat o batut fins que ens quedi espès.
Posem les pells de patates amb les especies per damunt i als voltants la salsa aquesta o la que vulgueu, l’important és condimentar be les pells i la salsa que us agradi, mostassa, tomata, all-i-oli, maionesa, tartarà,...

4 comentaris:

Maria ha dit...

Ben original.
Ja veus,s'aprofita tot.. per Girona enfarinen i fregeixen les espines del seitò i són molt bones.

Anònim ha dit...

Quin bon dinar total a 1€ com a molt!!!Això és dinar en temps de crisi!
Ens calen més receptes com aquesta així que ja pots anar voltant pel barri gòtic o potser pel barri jueu de Girona i aniràs descobrint nous àpats

Anònim ha dit...

Quina gran idea!!!

et podries presentar al concurs de cuina anti-crisi de cadena ser !!!!

anima't

Anònim ha dit...

http://www.cadenaser.com/concursos/menu-navidad/