Tartar de sardines amb olivada

Amb el bon temps els menjars freds i frescors venen molt de gust, i en aquest sentit els tartars poden ser una bona solució especialment els de peix, i com que és qüestió d’innovar, hi ha tartar més enllà dels clàssics de peix com el de tonyina o el de salmó. Aquí tenim el tartar de sardines un plat econòmic,fresc i saludable, i amb perdo d’unes autentiques sardines fresques a la brasa, amb aquestes sardines també us podreu llepar els dits.
Traiem les espines, el cap i la pell de les sardines, i amb un ganivet anem tallant les sardines fins que ens quedin a bocins molt petits. Tallem també a bocins molt petits: cogombres avinagrats, ceba tendra, taperes i bitxo verd avinagrat, o barregem amb oli, vinagre, unes gotes de tabasco, un raig de ginebra i mostassa de dijon, i barregem tot fins que quedi ben lligat llavors i afegim les sardines i salpebrem, es barreja tot i ja tenim llest el tartar.
Per acompanyar el tartar preparem una olivada d’olives verdes, o la comprem de pot que n’hi han de natural que surten molt be, si decidiu fer-la podeu fer senzillament les olives, o també les acompanyeu d’unes taperes i unes anxoves, oli d’oliva i tot al turmix.
Posem al centre del plat al tartar, per damunt i al costat olivada i unes gambes pelades, i en comptes de les clàssiques torrades i posarem uns natxos, i ja s’està a punt de gaudir el contrast de la sardina amb l’olivada.

2 comentaris:

Mar Calpena ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Visca la interculturalitat!
Tàrtar de Mongòlia, tabasco i natxos de Mèxic, olives i sardines de la Meditarrània ...
Deu estar boníssim!!!!!