A la cuina d’en Camil l’escudella ja no només es menja amb cullera a partir d’ara també s'hi pot sucar pa, i a més ha passat de ser un primer plat a un segon, no sé si és evolució o desevolució, però estan boníssims aquest galets farcits de carn, peix i verdures amb salsa d’escudella i arròs venere.
Per fer el galets farcits haurem de fer un rostit de carn, un peix al forn dorada a la donostiarra amb gambes saltejades i unes verdures tallades ben petites al vapor o bullides al denten –mongeta verda, carbassó, pastanaga, espàrrecs verds,...- .
Bullim els galets gegants, el temps de cocció va en funció del que indiqui les instruccions de la bossa de la pasta, si ens posa que el temps de cocció al dente és d’uns 15 minuts, nosaltres els bullirem uns 10 minuts i llavors tallarem la cocció posant-los en aigua freda amb gel, un cop escorreguts ja podem començar a omplir-los.
Farem una escudella tradicional que la deixarem bullir entre tres i quatre hores, i un cop feta farem la salsa d’escudella de manera molt simple en un caço desfarem mantega llavors hi posem l’escudella i després tot a foc lent anem posant farina i anem remenant perquè no es facin grumolls ja veure-ho com al cap d’uns minuts ja s’anirà espessint.
Escalfem el forn a 180º posem els galets farcits amb salsa d’escudella per damunt durant uns 15/20 minuts fins que quedin gratinats i acabats de coure. I ja podem enplatar.
En el fons del plat posem un llit de salsa d’escudella i després els galets gratinats i en un costat posarem l’arròs benere en un motllo aquest arrròs és molt aromàtic i a més en ser de color negre li dona un toc de color al plat.
Per fer el galets farcits haurem de fer un rostit de carn, un peix al forn dorada a la donostiarra amb gambes saltejades i unes verdures tallades ben petites al vapor o bullides al denten –mongeta verda, carbassó, pastanaga, espàrrecs verds,...- .
Bullim els galets gegants, el temps de cocció va en funció del que indiqui les instruccions de la bossa de la pasta, si ens posa que el temps de cocció al dente és d’uns 15 minuts, nosaltres els bullirem uns 10 minuts i llavors tallarem la cocció posant-los en aigua freda amb gel, un cop escorreguts ja podem començar a omplir-los.
Farem una escudella tradicional que la deixarem bullir entre tres i quatre hores, i un cop feta farem la salsa d’escudella de manera molt simple en un caço desfarem mantega llavors hi posem l’escudella i després tot a foc lent anem posant farina i anem remenant perquè no es facin grumolls ja veure-ho com al cap d’uns minuts ja s’anirà espessint.
Escalfem el forn a 180º posem els galets farcits amb salsa d’escudella per damunt durant uns 15/20 minuts fins que quedin gratinats i acabats de coure. I ja podem enplatar.
En el fons del plat posem un llit de salsa d’escudella i després els galets gratinats i en un costat posarem l’arròs benere en un motllo aquest arrròs és molt aromàtic i a més en ser de color negre li dona un toc de color al plat.
6 comentaris:
Qué bo i original! Intentaré fer-ho el proper cap de setmana!Ja us diré si m'ha quedat així!
ummmmmmmm jo vull provar-ho!!!!
Uns galets farcits, espectaculars i molt diferents als de tota la vida
Bon Any Nou
avui per la nit de cap d'any obsequiu els meus amb aquests galets.Tota la tarda cuinant , tot i que he fet alguna petita trampa (la carn l'he treta dels canelons comprats i ..)
Bon profit i un molt bon inici d'any.
Jaume i anonima que vagin molt be els galets farcits, segur triomfareu, lo de la salsa es espectacular el que agrada a la gent.
Jaume no passa res amb les trampes el important es que els hi diguis que has fet fins i tot el rostit, de vegades no es té ni tot el temps del món ni de vegades les ganes, és com la salsa d'escudella jo vaig fer els primers experiments amb l'escudella d'aquestes preparades i també dona el pego.
bon any i bons fogons a tothom
mmm... cette photo me mets l'eau à la bouche...
Julia
Publica un comentari a l'entrada