Truita de patata i ceba

La truita de les truites segurament és la truita de patata i ceba, és la reina fins i tot pels republicans, potser per això no és tant fàcil com pot semblar, cal trobar l'equilibri entre la patata i la ceba, en les proporcions sobretot, però també amb la cocció, un excés de ceba pot convertir-la en una truita de ceba amb alguna cosa més, la ceba és així de punyetera. La proporció aproximada és d'entre un terç i una quarta part de ceba per patata.
Tallem la ceba a dauets petits la posem en una paella amb oli i sal a foc lent, mentrestant pelem i tallem a daus petits les patates, i quan la ceba porti un 10 minuts fent-se a foc lent i afegim les patates, tot ben remenat i deixem coure uns 20 minuts més, tastem i rectifiquem de sal i si la patata ja esta tendra, retirem la patata i ceba i la posem en paper de cuina perquè deixi anar l'oli.
Mentrestant remenem els ous, hi ha una teoria que diu un ou persona i un per la paella, jo ni posat un altre pel bloc, un cop ben remenats hi han diversos opcions al gust, ja qui li posa un raig de llet, o una cullerada de llevat i fins i tot un raig de cervesa, que fa una funció similar al llevat.
Barregem l'ou, la patata i la ceba, i posem en una paella, untada amb oli, a foc mig o baix deixem coure uns minuts 4 aproximadament i girem, amb un plat untat amb oli, la truita amb compte i deixem coure per l'altre costat uns 3 minuts. Amb aquest temps de cocció, per una truita de 3 ous, us quedara una truita cuita per fora i un punt crua per dins.
Amb aquesta truita he anat fent proves, els consells inicials són d'en Chakir, amb algunes variants perquè tampoc no s'ha de copiar tot: aquesta és la cruadatura del cercle de truita de patates, un equilibri de proporcions i temps de cocció, que l'altre dia em reclamava el Diari de Girona, que des del 30 de gener estaven esperant.

5 comentaris:

joana08 ha dit...

M'encanta així, a la meva filla es lo que més li agrafda la truita de patata i ceba i sobretot que estigui cuasi crua.
T'ha quedat genial!
Una abraçada.

No tot són postres ha dit...

Deu meu, quina truita de patata i ceba més bona! Que be m'aniria ara per sopar!!
PTNTS
Dolça

Kui_Netes ha dit...

Avui la faré jo per sopar.
Salutacions i bon cap de setmana.
:)

Carles (La Garriga) ha dit...

Camil!!!!, ......som al mes de setembre i no t'has animat amb més receptes. Aquest any a La Garriga hem plantat mongeta del carai, si t'animes et serviré 1/2 kg per tal que et serveixi de base per a una bona recepte. A veure si aconsegueixo que les meves filles (13) i (15) no perdin els bons hàbits.

Rosa M. Puig-Serra ha dit...

Hi ha qui diu (parlo seriosament) que els ous no s'han de remenar massa, només fer una barreja curta per integrar els ingredients. Jo ho he provat de les dues maners i totes dues ha quedat prou bé.