Pollastre amb olives trencades

Les olives acompanyen molts dels nostres plats tant a la cassola com al forn, així com tampoc no distingeix entre els peixos –bacallà, lluç, llobarro,...- i les carns –ànec, conill, pollastre,..-: les olives per cuinar poden ser de tot tipus, avui agafarem les trencades que combinades amb la salsa, ens quedaran unes olives amb un contrast d’amargor pròpia d’aquesta oliva amb un toc de melositat de la salsa.
Bullim les olives trencades durant uns deu minuts i les reservem, tant les olives com l’aigua.
Rossegem el pollastre salpebrat en una cassola de ferro colat, quan el tinguem ben daurat i afegim a foc baix ceba tallada a juliana i tomata de penjar tallada a daus, és cou uns 5 minuts, vigilant que la ceba no sens dauri, si la cassola està massa calenta la retireu del foc, com que aguanta la temperatura ja coure com si fos a foc molt baix la ceba i la tomata. Un cop passats els cinc minuts i afegim un copa generosa de vi blanc i una cullerada molt petita de farina, es va remenant fins que torni a agafar temperatura, llavors posem l’aigua de les olives –dos o tres copes-, les olives trencades i alls, julivert, farigola i llorer, o remenem tot i deixem que faci xup xup a foc lent durant una mitja hora, si veiem que es queda sense aigua en posem més, si voleu és pot allargar la cocció amb més vi i aigua, però amb mitja hora la ceba ja ens queda melosa, la salsa ens ha de quedar concentrada.
Com en els suquets l’èxit del plat es mesura per les patates, aquí tenim dos mesures: una que la ceba quedi tendra i melosa amb el gust del vi i l’altre que les olives agafin el contrast de la seva amargor amb la melositat de la ceba i el xup xup que les fa més tendres.

2 comentaris:

enric ha dit...

Vaig entrar l'altre dia a tafanejar al teu bloc i hi vaig trobar que hi expliques la cuina que més m'agrada: senzilla però contundent, sense sofiticacions. L'enhorabona.

Avui per dinar he fet aquest pollastre amb olives trencades seguint fil per randa la teva recepta, amb l'única i minúscula variant que a l'oli de rostir primer el pollastre li he afegit una mica de llard, i no et càpiga dubte que ja ha entrat a formar part del receptari de casa, ja que el penso fer sovint. Ha agradat molt a tothom, i és que és un plat EXTRAORDINARI.

Camil Ros ha dit...

enric,
si t'agraden les receptes de pollastre també tens dins aquest bloc el pollastre amb cava, fàcil, econòmic i resulton.
gràcies per visitar el bloc i sobretot si és útil.