Finca Malaveina

A l’Empordà els ceps i les oliveres, amb el seu vi i l’oli, formen des de sempre part de la seva història i el seu paisatge, però segurament també més enllà de les comarques gironines són força desconeguts per molta gent la qualitat del seus vins, que especialment en els darrers anys ha sorgit o ressorgit grans vins.
Les vinyes amb la duresa de la terra i la constant tramuntana que esculpeix al raïm a cops de vent, fa sorgir un vi amb personalitat pròpia, el seu cos, sabor i aroma són genuïns de l’Empordà.
Un del vins de qualitat que vaig descobrir primer ja fa uns anys, va ser el Finca Malaveina del Castell Perelada, amb edició limitada d’ampolles ja que és realitza en la Finca que dona nom al vi situada a Garriguella. L’equilibri de les diverses varietats que construeixen va sorgir un intens sabor amb el seu toc de Syrah, la intensitat del bons vins, un vi amb un any de barrica que pot tenir una llarga evolució.Una bona manera d’entrar a conèixer els vins de l’Empordà, ja veure com en molts d’ells trobareu la llum del cel, la tramuntana que es respira i la duresa i noblesa de la terra de l’Empordà.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No fa falta res mes,ets empordanès!!!

Anònim ha dit...

No fa falta res mes,ets empordanès!!!

Anònim ha dit...

A l'Empordà, també hi ha un altre vi o vins, ja que he tastat i assaborit dos bons vins, amb preu més que raonable, del Celler cooperatiu Espolla, l'un negre "El Clos de les Dòmines" i un de blanc que han tret aquest any, no tinc el nom aquí, però és fantàstic.