Risotto de pèsols amb perfum de menta

El risotto segurament és dels plats de la cuina italiana que tenen presència a la nostra cuina d’avui, és una demostració de la mil varietats que és cuina l’arròs a la mediterrània, el risotto no es redueix a arròs amb formatge parmesà, sinó que és tot un món saber quina varietat d’arròs i quin formatge millor amb aquells productes. Aquest risotto els productes són de la mediterrània catalana: arròs de Pals, pèsols, formatge de Maó, vi blanc de l’Empordà.
En una cassola amb el foc baix fem la ceba tallada ben petita amb mantega i una mica d’oliva confitem la ceba, un cop confitada i enrossim l’arròs, una bona copa de vi blanc i deixem que s’evapori, i afegim els pèsols i unes fulles de menta i comencem a anar posant poc a poc el brou –de verdures o de pollastre i verdures- ,a mesura que el vagi absorbint anem posant-ne més que considerem que està al nostre gust –entre 17 i 20 minuts-, retirem la cassola del foc i posem el formatge de Maó de ratllat amb mantega i es remena amb l’arròs fins que quedi tot ben lligat, el risotto ha de quedar cremós, i la cremositat s’aconsegueix amb que quedi una mica de brou i fer la cremositat amb brou i el formatge.
Aquí teniu un risotto a la catalana i de temporada, combinat els productes i també amb les coccions nostres, s’adapta la menta de quan fem els pèsols o les faves ofegades, i queda el seu punt anar menjant el risotto amb els seus pèsols dolços i tot acompanyat d’un perfum fresc de menta.

3 comentaris:

buenasmigas. ha dit...

pèsols, arròs de Pals, formatge de Maó, vi blanc de l’Empordà.... quin goig que fa aquest arroset!

M'agrada molt la teva cuina.

Anònim ha dit...

Sòcrates deia que era ciutadà del món, però menjava els llegums que produïen els hortolans d'Atenes. 2.500 anys després els gironins mengem pomes de Xile, mongetes del Marroc, maduixes de Lepe i préssecs de Sud-àfrica. El món s'ha capgirat, tenim el cap enfonsat en l'orinal de les essències nacionals i la resta del cos l'hem abandonat alegrement als déus de la globalització. Si som el que mengem, els gironins som qualsevol cosa abans que catalans.
Jo que -ja em perdonaran- no vaig anar a Brussel·les, cada vegada em preocupa més saber d'on vénen els productes que compro al mercat. Em diran sentimental, però m'agraden més els cigrons petits que es cultiven a les nostres comarques, que els que arriben de Mèxic, les mongetes perones dels camps de Fornells de la Selva, que les fines mongetes del sud -regades amb l'aigua que nosaltres subvencionem-, prefereixo menjar fruits només quan toca que rosegar tot l'any productes que han viatjat en la panxa d'un vaixell.
Els gironins hauríem d'aprendre lliçons dels nostres veïns del Rosselló. Els hortolans de Perpinyà venen els seus productes en les grans superfícies comercials de la zona. Hem d'exigir que aquí també se'ns ofereixin productes de proximitat als supermercats perquè, en els mercats tradicionals, només hi acaba anant la gent que té temps i recursos per anar-hi. És en els supermercats on hauríem de poder trobar aquests articles que es produeixen aquí, que són més frescos i, per tant, millors.
Sòcrates deia que ell sabia que no sabia res, nosaltres -que som éssers més evolucionats- com a mínim sabem que Sòcrates no sabia res. Serà que ens mirem molt la tele, o que ens connectem a Internet, però tenim al nostre abast més informació en un dia de la que Sòcrates podia conèixer en tota la seva vida, però les mongetes segueixen sent mongetes i el nostre estómac, bàsicament, és el mateix. Omplim la panxa amb productes de casa nostra i deixem que el cap es dediqui a cavil·lacions socràtiques.

VINCENT ha dit...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent