Rogers amb verdures al vapor

De vegades la senzillesa del plat com en aquest cas el fa sublim, tant per una cocció molt bàsica com sobretot perquè el productes siguin frescos i de qualitat: un rogers de roca de la costa brava i unes verdures de les hortes de l’Empordà, l’Empordà no només té peix molt bo sinó el mateix temps té unes hortes molt fèrtils d’a on triarem a mercat les més tendres del moment.
Senzillament, a falta de brasa, farem els rogers a la planxa i les verdures al vapor. Tallarem les verdures –carbassó, mongeta verda, pebrot, espàrrec, pastanaga- ben primes, posem a bullir aigua amb llorer i llimona per fer el vapor, caurem les verdures el just perquè ens cruixents i tendres, cadascuna té el seu temps de cocció però aproximadament si són tallades primes entre 5 i 10 minuts és suficient, les enplatem amb sal maldon pel cim. En una planxa ben calenta farem els rogers, els quals els untarem amb una mica l’oli perquè així no s’enganxaran a la planxa a un instants estan fets especialment si són com els d’avui ben petits, diuen que els més gustosos, un cop fets els emplatem i tirem pel oli, all i julivert que una estona abans haurem deixat reposar tot junt perquè és lligui.
El dubte després de menjar aquesta recepta és si són rogers amb verdures o verdures amb rogers. Unes verdures saboroses i cruixents d’uns colors intensos i uns rogers petits amb el sabor profund i aromàtic dels millors rogers de roca torrats per fora i al punt per dins.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Què bé que te n'ocupes de la tornada a la nostra línia després de les vacances ... Aquest plat lliga les tres, ARA, tan necessàries "b": bo, bonic i baix en calories!

Isabel ha dit...

Hola Camil!! fa dies que no ens sorpens amb cap d'aquests plats que fas!! on ets??
UNA ABRAÇADA!!