Paella de marisc picant

Després d’aquesta recepta tots els arrossos són possibles, hi ha de vegades barreja d’ingredients que de sortida sembla que no hagin de lligar, però la cuina com la vida està plena de sorpreses, aquest n´és un exemple.

Fem un fumet amb peix de roca i gambes, les quals abans de fer el fumet les saltarem a la paella, el fumets de peix un cop fets uns 20 minuts, cal passar-los pel xino, especialment si hi ha gambes treure’m al màxim l’essència i el sabors intens de les gambes.

En una paella a on abans hem saltat les gambes fem el sofregit primer amb la ceba i després amb els alls, nyora, pebrot vermell i verd, porro i tomata, en funció del temps que estiguem fent la ceba i després la tomata ens quedarà un sofregit més potent, el sofregit sempre s’ha de fer a foc lent i anar vigilant sobretot que no se’ns cremi, quan considerem que ja està el reguem amb un bon raig de vi blanc i deixem que és redueixi. Llavors posem l’arròs que el barrejarem bé amb el sofregit tot rossejant-lo una mica, després ja podem tirar el fumet que haurà d’estar ben bullint i una mica de safrà, deixem que vagi fent xup xup i uns 5 - 8 minuts abans de d’acabar la cocció, depèn de l’arròs són entre 18 i 20 minuts, posarem el marisc –gambes, musclos, cloïsses, ...- i després el pebre vermell picant al gust, cal vigilar però sense posar-ne molt poc, la mesura aproximada per unes quatre persones seria unes 3 cullerades de cafè, així quedarà només un punt picant, a partir d’aquí cadascú faci el que vulgui, això si cal que quedi molt ben repartit. I ja està llest.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sens dubte,aquesta sorpresa, tot un regal ...confio plenament en tu, però, estàs segur que les tres cullerades de cafè de pebre vermell picant són possibles?

jorge ha dit...

bones, acabo de trobar el teu blog..el seguiré visitant..

Un saludo
Jorge
www.pocohecho.com

Fem un mos ha dit...

Mi sobra el picant però l`arròs te molt bona pinta
Un peto

Anònim ha dit...

Jo també vull ser sindicalista!!!!!

joana08 ha dit...

Hola, he passat per aquest blog per casualitat, i la foto d'aquesta paella, m'ha deixat bocabadada. Quina pinta, quin color, quina olor (ojala).
De veritat, te una pinta...
Em tornaré a passar. Bon Nadal y bon any Nou.
Salutacions.