Macarrons al all i bitxo amb verdures al te verd

Més enllà dels macarrons amb tomata i carn rostida hi ha vida, tot i que s’ha de dir que són molt insuperables, per tant el millor és anar a un plat de macarrons diferents, de sortida quan dius macarrons amb verdures, et contesten vols dir?, doncs si!, només cal fer la proba, veure-ho com el plat queda net hi ha ganes de repetir.
En una paella amb el foc al mínim posem al mateix temps l’oli, alls laminats una mica gruixuts, bitxo i llorer, deixem que vagi confitant a foc lent, quan els alls estiguin ben daurats, ho reguem amb una copa de vi blanc, deixem que es redueixi i cremi l’alcohol i ja esta llest.
Els macarrons els haurem bullit amb sal i un raig d’oli, fins que ens quedin al dente, un cop llestos els escorrem i els passem per la paella com a molt un parell de minuts, el temps just perquè agafin el gust de l’all i bitxo, i els posem al fons d’un centre de taula i per damunt les verdures al té verd, que ara us explico com es fan.
Al mateix temps haurem fet al vapor unes verdures tallades ben petites –carbassó, mongeta verda, bròquil, tomata, all tendra, pastanaga,...- , abans de coure les verdures amb dos dits d’aigua posem té verd, deixem fer l’ infusió, quan sentim l’aroma del té posem les verdures a coure el temps just perquè ens quedin cruixents. Veure-ho com la verdura agafa l’aroma del té i li dona un toc de gust molt interessant.
Queda molt be posar el macarrons amb verdures al centre de la taula i que la gent vagi agafant, el blanc dels macarrons amb els colors de les verdures crea un plat de molt color, la sorpresa de la gent és quant comença menjar i descobreix els sabors amagats, que no saben d’a on venen, un plat sosu com macarrons bullits amb verdures, resulta que el macarrons amb l’all, bitxo, llorer i vi, agafen un bon sabor aromàtic i amb un toc picant, i per més sorpresa les verdures resulta que no són rebullides, sinó que són cruixents i amb l'aroma del té, i si us agrada per damunt espolseu formatge parmesà.

4 comentaris:

DOLORS ha dit...

m'encantaran!!!! Ja ho faré!!

Anònim ha dit...

És un luxe que tornis a deleitar-nos cada setmana.

Una abraçada!

Xavier ha dit...

M'he apuntat la recepta...
Quina foto més acolorida i gustosa!
;P

Enterrement de vie de célibataire Paris ha dit...

ça a l'air super bon, merci.

Julia