Peix i verdures amb vinagreta de garoines

Després dels excessos de les festes comença l’època de les dietes, que acostumen a durar de Nadal a Sant Esteve, de l’any anterior, però si som creatius podem menjar sa i de dieta fins les properes festes, receptes com aquesta ajuden: Gall de Sant Pere al forn amb verdures al vapor i vinagreta de garoines.
El peix –Gall de Sant Pere- pot ser qualsevol peix, Amb l’únic requisit que sigui fàcil de treure les espines ja que el servirem sense espines. El farem al forn i ens ha de quedar que es desfaci a la boca, per això si fem un senyal al peix fins l’espina, podrem controlar el temps de cocció, quan veiem que es desenganxa fàcil de l’espina vol dir que ja esta al seu punt, més o menys amb peixos d’entre 700 grm o el kg són uns vint minuts, però val més estar a sobre per que quedi al punt just, un cop cuit, com he dit abans, treurem el cap, la pell i les espines i un cop el peix ben net del tot, el tallarem a bocins ben petits.
Les verdures al vapor les tallarem a quadradets ben petits, agafarem: mongeta verda, pastanaga, espàrrecs, pebrot vermell, all tendre, carbassó, i tot el que vulgueu posar-hi, amb aquesta barreja teniu un bon contrast, t ant de sabors com de colors. Pel vapor haurem infusionat amb dos dits d’aigua: llorer, farigola, pela de llimona, grans de pebre,.. Les verdures han de quedar cruixents, per tant la cocció ha de ser molt poca com a molt uns 5 minuts, les verdures al vapor quan més petites es tallin menys temps de cocció.
Per la vinagreta de garoina o garotes, ara és el seu temps de finals de desembre fins el març, és molt senzill amb la garoina ben neta la desfem amb oli d’oliva i vinagreta, tres parts d’oli per una de vinagre, la vinagreta ens ha de quedar espessa, per tant cal oli i vinagre el just.
Amb un motllo rodo posem les verdures i en un altre el peix, tot salat amb sal maldon, opcional un raig d’oli d’oliva verge, i després posem la vinagreta pel voltant i una mica per damunt del peix, amb el contrast de color del plat fan una molt bona presentació i el plat queda exquisit, i així si que faríem dieta tot l’any.

3 comentaris:

Fem un mos ha dit...

El gall de sant Pere, es un dels nostres peixos preferits i així acompanyat d`aquestes verdureta al vapor i amb la vinagreta de garoines ha de ser tot un luxe
petons

Camil Ros ha dit...

els tres peixos més preferits que tinc són el gall de sant pere, el caproig i el turbot, de totes maneres si són ben frescos tot són molt bons fins i tot el lluç o la dorada.

Enterrement de vie de garcon Paris ha dit...

Très jolie présentation.

Julia