Suquet de sèpia amb carxofes



Durant la temporada de les carxofes podem arribar a la conclusió que són com els dijous, sempre al mig, però com que només són uns mesos cap problema, ans el contrari, en podem gaudir cuinant-les pràcticament de totes les maneres i acompanyades de tot, sigui carn, sigui peix, arròs o el que faci falta, hi ha tot arreu i deixa anar el seu toc personal.
Tallem ceba de figueres ben petita i uns quants alls i deixem sofregir a foc molt lent, al mateix anem fent un fumet de peix, quan la ceba estigui rosa i posem la sèpia tallada a juliana una mica gruixuda i esperem que deixi anar la seva pròpia aigua, quan la sèpia pràcticament ja estigui tova i posem els cors de les carxofes tallats, esqueixem unes patates i el fumet de peix, deixarem coure uns 15 minuts i tirem un all-i-oli negat i una mica de julivert, deixem coure uns 5 minuts més i ja estarà llest.
Aquesta és una variant dels clàssics on el principal és el peix o les patates, aquí tant la sèpia com la carxofa tenen el seu paper central, les patates també tot i que originàriament quan provar aquest plat eren sense patates i també queda molt be, per tant feu el gust de cadascú que és la millor recepte adaptar les coses, com bonament ens plagi, les receptes estan per saltar-les.

7 comentaris:

Xavier ha dit...

Mai no hauria pensat a combinar la sépia amb la carxofa. Quina bona idea!

;)

Roger ha dit...

Hola,

porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

Gràcies!

Roger

guspires que viatgen amb el vent (Gemma) ha dit...

Encara no he provat les escarxofes i em sembla que ja vaig tard, perquè són boníssimes. I combinades amb sèpia no et dic res!
Te n'agafo un plat i prenc nota de la recepta. Una abraçada i bon cap de setmana.

Anònim ha dit...

He cuinat tots els teus plats, bé ho he provat i alguns m'han quedat bé , altres molt bé i alguns regular; però fa més de dos mesos que no penges cap plat nou, i la cuina d'estiu que no et va? L'any passat en feies de frescos i bons

Anònim ha dit...

Considerant que fa molt que no escrius al bloc de cuina i, d'altra banda, que s'apropen les vacances... viatja aquest estiu a través dels sentits a la recerca dels sabors únics que representen l'essència dels plaers més suculents, aquells que formen la bellesa autèntica de les petites coses: l'aroma dolç i familiar dels brunyolets de la infantesa; la vistositat, encisadora paleta de colors, sabors i sensacions d'unes verduretes de l'hort al vapor, el sabor exòtic i refrescant d'un gaspatxo de guacamole; la textura tendre i delicada d'unes carxofes a la brasa; el càlid, conegut, suau i cadenciós, xup-xup d'un bon arròs caldós (naturalment d'en Ros) ... Ummm!!! bocinets de paradís
Apa! Investiga i tradueix els teus experiments a noves receptes per a delit de les nostres papil·les, o, si més no, de la nostra imaginació.

maybe ha dit...

I'm appreciate your writing skill.Please keep on working hard.^^

maybe ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.