L’escarola fresca converteix la seva duresa aparent en un cruixent suau que se’t desfà a la boca i la seva amargor evident s’acaba convertint en un sabor deliciós, no hi ha res millor que menjar el producte en el seu moment de la temporada, agafeu una escarola fresca i una d’aquesta envasades i feu la prova, decidireu menjar escarola només quan sigui la temporada, així també ho hauríem de fer amb la resta de productes, no tanta intensificació de les produccions i més deixar a la natura que faci el seu procés natural.
Podem fer-la amb una vinagreta amb oli d’oliva verge, vinagre de mòdena, sal, pebre negre, pebre vermell dolç i picant, o emulsionem bé i ja està apunt. Aquesta vinagreta serveix per l’amanida, les escopinyes, les verdures i també com a salsa per la pasta fresca, és una vinagreta mil funcions, proveu-la dóna un bons contrastos amb el vinagre de mòdena i la varietat de pebres, a les escopinyes amb una mica del seu suc fins i tot te la pots beure.
No cal dir que si voleu podeu fer un dels clàssics catalans com és el xató, aminada d'escarola, olives arbequines, seitons, tonyina, bacallà i la salsa xató , a cada lloc la fan diferent mireu l'enllaç que al final n'hi ha una bona mostra de salses, la funció de dieta després ja no seria tan clara.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada