Temps d’escarola

Ara és el millor temps per menjar escarola. Ens la trobem en els mercats amb el seu cor obert groc clar i brillant, que et demanar menjar-te-la al moment, aquestes setmanes que són temps d’excessos podem fer-la servir de contra-dieta del menjar, una bona amanida d’escarola o enciam també, sense fer trampes no hi comenceu a posar moltes coses perquè podeu anular la funció de contra-dieta, una bona amanida és un àpat molt saludable, hi ha gent que diu que també fa una funció relaxant.
L’escarola fresca converteix la seva duresa aparent en un cruixent suau que se’t desfà a la boca i la seva amargor evident s’acaba convertint en un sabor deliciós, no hi ha res millor que menjar el producte en el seu moment de la temporada, agafeu una escarola fresca i una d’aquesta envasades i feu la prova, decidireu menjar escarola només quan sigui la temporada, així també ho hauríem de fer amb la resta de productes, no tanta intensificació de les produccions i més deixar a la natura que faci el seu procés natural.
Podem fer-la amb una vinagreta amb oli d’oliva verge, vinagre de mòdena, sal, pebre negre, pebre vermell dolç i picant, o emulsionem bé i ja està apunt. Aquesta vinagreta serveix per l’amanida, les escopinyes, les verdures i també com a salsa per la pasta fresca, és una vinagreta mil funcions, proveu-la dóna un bons contrastos amb el vinagre de mòdena i la varietat de pebres, a les escopinyes amb una mica del seu suc fins i tot te la pots beure.

No cal dir que si voleu podeu fer un dels clàssics catalans com és el xató, aminada d'escarola, olives arbequines, seitons, tonyina, bacallà i la salsa xató , a cada lloc la fan diferent mireu l'enllaç que al final n'hi ha una bona mostra de salses, la funció de dieta després ja no seria tan clara.