Reballada de gamba de Palamós

La gamba de Palamós és dels productes únics i més buscats de la costa brava, coneguda pel seu color vermell més fort i per ser molt més gustosa que les altres gambes, i evidentment també és coneguda pel seu elevat preu, però és en aquest sentit que avui trencaré el mite del preu de la gamba de Palamós.
La gamba de Palamós de reballa –la més petita-, en aquesta alçada de l’any –com a mínim enguany- en podeu gaudir a un preu molt raonable, aquesta setmana passada tant a Palamós com a Palafrugell anava a 10 € el kg, quan l’estiu passat anava a 25 – 30 €, un bon moment per compartir una gran i bona reballada de gamba de Palamós.
La gamba la podem cuinar de mil maneres, ara quan estem parlant de gamba fresca el millor és fer-la quant menys millor, amb escalfar-la i quan és comenci a coure, ja la podem retirar per menjar, si la fem massa quedarà molt seca i per tant perdrà bona part del seu gust.
Una proposta seria posar una planxa elèctrica a mig de la taula, la planxa ben calenta i amb sal gruixada per tota la planxa, i que cadascú es faci la gamba al seu gust, si voleu en comptes de la sal i podeu posar un petit raig d’oli. D’aquesta manera podem fer una bona reballada tot compartint amb tothom el coure, el menjar i el xuclar els caps i els dits.
Les podem fer també saltejades amb all i julivert i un punt de bitxo; amb oli i just un moment abans de retirar-les un raig de vinagre i que s’evapori una mica; a la planxa i un cop cuites i posem un bon raig de l’oli d’oliva verge del bo en cru barrejat amb all i julivert també cru; o també flamejades amb conyac; aquí teniu unes de les possibles mil maneres per fer aquestes gambes o unes altres.

4 comentaris:

dolorss ha dit...

Vaig descobrir el teu blog ,com la majoria de coses bones, per casualitat.
M’agraden les teves receptes i alguna la posaré amb pràctica aviat.
Aquestes gambes amb la cara paguen, deuen estar d’allò mes bo.

Felicitats per la feina ben feta.

gina ha dit...

uff gambes de palamos, les millors gambes del món.
aqui a Roses també en tenim de bones pero costa anar a la peixateria per la butxaca.
aqui a casa en fem sovint amb all i julivert.i una mica de pa per sucar.
felicitats i salut

Camil Ros ha dit...

Gina,
les gambes de palamós o les de roses són les mateixes pescades una mica més amunt a avall totes estant per l'empordà. respecte al preu és qüestió d'anar-hi per aquesta epoca.

Cuinagenerosa ha dit...

quina sort que tens de poder acostar-te a palamós o a palafrugell a comprar aquestes gambes tan esplèndides; el cert és que per aquí a baix segueixen anant molt cares, si se'n troben, i ens hem de conformar amb les que venen congelades.
salut!