Escudella amb galets

L’escudella és segurament dels plats de la nostra cuina que a l’hivern venen de gust i et deixa una sensació agradable i de benestar al cos, el que pot fer una olla d’aigua amb coses dins i anar bullint una bona estona, els misteris de la cuina.
Aquesta escudella seria de la secció de suaus, posem a bullir amb l’aigua pollastre, pastanaga, api, porro, naps, patata,... si voleu posar més tipus de carn –porc,vedella,...- o de butifarra negre, cigrons llavors ja tindreu també la carn d’olla. Però en aquest cas la qüestió és només fer la escudella, deixeu bullir l’escudella per unes dues hores i ja la tindreu llesta, és important ja que el temps de cocció és llarg que en feu una bona quantitat per guarda-la pels propers dies o també per congelar-la, així sempre tindrem aquella ració d’escudella que al vespre sempre va bé per fer un sopar lleuger.
Bullim uns galets XXXLLL, d’aquest que només apareixen per l’època de nadal, que tot el que queden ben posat al plat són incomodes de menjar, però un cop a l’any no passa res, sinó mireu la foto.
L’escudella la podem acompanyar de fideus amb arròs, qualsevol tipus de pasta, cigrons, trossos petits de pastanaga i patata,... és a dir pràcticament del que vulgueu, un plat per acompanyar un bon àpat d’hivern i o senzillament per entrar en calor amb un bon brou Tot i que la tecnologia de la industria agroalimentària ha fet meravelles amb els brous envasats, fets tranquil·lament a casa segueixen tenint un gust millor, que les preses no ens facin perdre les bones i saludables costums.