Negroni: l'aperitiu florenti

Un còctel que no és un còctel, en el sentit d’associar aquest combinat a la nit, no neix d’una gran experimentació sinó de la combinació perfecte d’un cambrer –Fosco Scareli- i un client -.Camillo Negroni- que decideixen, per avorriment o monotonia, canviar algun ingredient de l’habitual –soda per gin-, trencant el principi sagrat de: que tota la vida s’ha fet així, estan bé totes les coses que durant tota la vida s’han així perquè no les sabem fer millor, però aquelles que poden millorar han de millorar.
El podeu beure a molts llocs, però els millors llocs és per les places de Florència, la piazza della signoria tot badant davant del palau Vecchio i el seu Campinele, veien passar la història, imaginant Michelangelo tot passejant per la piazza o pel carrers a on el pes de la història i l’art els fan solemnes, tot acompanyat d’un bon negroni abans d’anar a dinar, a Florència se’l beuen d’aperitiu tot picant alguna cosa, ja que sinó pot provocar alguna cosa més que obrir la gana per menjar un Filet a la florentina.
La preparació és molt simple, a part iguales vermut negre Cinzano, l’aperitiu italià Campari i ginebra, i un tall de taronja, en un got ample amb forces glassons, hi ha gaudir de l’amargor d’aquesta combinació.
Si no heu provat el Negroni heu d’anar a Florència a provar-lo i sinó heu anat a Florència heu d’anar-hi per provar el Negroni.

2 comentaris:

Vida quotidiana ha dit...

Es tracta del meu aperitiu preferit. Seguiré els teus consells i aniré a Florència a prendre-me'n un (i de pas a conèixer aquesta ciutat)

Salut i €

Anònim ha dit...

A mi m'agarda molt, i es un aperitiu fantastic abans d'un bon apat. Si no pots anar a Florencia , ves a Boadas, al carrer Tallers de Barcelona, de sempre el fan perfecte. Salut. Robert