Caixetes de mar

La mediterrània ens amaga molts tresors, alguns vora les platges o les roques i d’altres en el profund més llunyà, peixos, marisc i de tot trobem, de sobte apareix a taula un marisc desconegut per la Costa Brava i conegut per la costa de l’Ebre de La Ràpita a Vinaròs: que son les caixetes de mar.
Les caixetes tenen dels sabors més profunds del marisc, carnós i fort, podríem dir que és una síntesi o barreja de contrastos entre les navalles, les espardenyes i les ostres, per tant només cal deixar anar l’imaginació dels millors paladars per començar a gaudir ja d’aquest tresor de la mediterrània, amb una clova gruixuda i vermellosa que ens amaga la seva riquesa gastronòmica.
Senzillament obert al vapor, un raig d’oli, pebre i una mica de vinagre, o sol directament, aneu menjant-lo a poc a poc i anireu trobant per uns instants les navalles, de sobtes el gust de les espardenyes i sabor al mar més profund de les ostres.
Desconegudes a la Costa Brava, però s’ha de dir que n’hi han ja que aquestes han estat trobades i menjades per l’Empordà.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Qué bones m'arriba la flaire de mar només de pensar-hi!

Mònica ha dit...

Haig de tastar-les ... Fins i tot tenen el nom bonic!!!
Veus com va bé treballar i fer país!!!

maia ha dit...

Jo les vaig descobrir a mots anys a Alcanar,en un petit restaurant on tornem cada any encara que no semprè tenim la sort de que hi hagin caixetes! Son bonissimes i desconegudes.Salutacions

Anònim ha dit...

que jo sapigui, esta prohibit la seva venda .....

Anònim ha dit...

ALGUIEN ME PUEDE DECIR DONDE LAS PUEDO COMPRAR UN SALUDO