Caixetes de mar

La mediterrània ens amaga molts tresors, alguns vora les platges o les roques i d’altres en el profund més llunyà, peixos, marisc i de tot trobem, de sobte apareix a taula un marisc desconegut per la Costa Brava i conegut per la costa de l’Ebre de La Ràpita a Vinaròs: que son les caixetes de mar.
Les caixetes tenen dels sabors més profunds del marisc, carnós i fort, podríem dir que és una síntesi o barreja de contrastos entre les navalles, les espardenyes i les ostres, per tant només cal deixar anar l’imaginació dels millors paladars per començar a gaudir ja d’aquest tresor de la mediterrània, amb una clova gruixuda i vermellosa que ens amaga la seva riquesa gastronòmica.
Senzillament obert al vapor, un raig d’oli, pebre i una mica de vinagre, o sol directament, aneu menjant-lo a poc a poc i anireu trobant per uns instants les navalles, de sobtes el gust de les espardenyes i sabor al mar més profund de les ostres.
Desconegudes a la Costa Brava, però s’ha de dir que n’hi han ja que aquestes han estat trobades i menjades per l’Empordà.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Qué bones m'arriba la flaire de mar només de pensar-hi!

Mònica ha dit...

Haig de tastar-les ... Fins i tot tenen el nom bonic!!!
Veus com va bé treballar i fer país!!!

maia ha dit...

Jo les vaig descobrir a mots anys a Alcanar,en un petit restaurant on tornem cada any encara que no semprè tenim la sort de que hi hagin caixetes! Son bonissimes i desconegudes.Salutacions

Anònim ha dit...

que jo sapigui, esta prohibit la seva venda .....

Anònim ha dit...

ALGUIEN ME PUEDE DECIR DONDE LAS PUEDO COMPRAR UN SALUDO

Unknown ha dit...

Alrededor del delta del Ebre.
Las cases d.alcanar. sant Carles de la ràpita. L.ampolla etc.
Es una comida especial. Que te expliquen como habermas donde las compres.
Salut

Giverman ha dit...

No exactament, esta prohibit la pesca sense llicència especial

Arrossarire panxut ha dit...

Ara me les fotré jo a Alcanar juajujuajuaj

Anònim ha dit...

Avui les he comprat al mercat