Penegal al forn amb cru d'espinacs

El penegal un peix de la mediterrània, parent del cap-roig o l’escorpora, el vermell brillant de la pell, el gran cap i les espines el fan teòricament un peix dur, en canvi quan el menges és gustos i tendre, força utilitzat, diuen, per sopes i suquets, doncs per portar la contraria aquest cop està preparat al forn.
Posem a foc lent una paella amb un dit l’oli, alls laminats, llorer, bitxo, deixem que vagi fent xup xup fins que ens quedin daurats i cruixents els alls, al mateix temps i a part haurem fet una reducció de vinagre de sidra. L’oli aromatitzat i un punt picant junt amb el vinagre ens servirà per coure el peix.
Amb el forn a 180º i posem el penegal amb sal maldon ben regat amb l’oli i el vinagre, ens de reservar oli i vinagre per anar-n’hi afegint durant la cocció, un cop cuit el posem en una sabata amb un llit d’espinacs en cru amanits amb sal maldon i l’oli i vinagre del peix, és una manera de fer un acompanyament diferent i fresc.
Un altre peix el forn per la col·lecció, la qüestió és anar canviant de peix i d’acompanyament, així sembla que és un plat diferent i en part és cert.

1 comentari:

Anònim ha dit...

For example, General Electric uses high-end 3D printers to construct elements for turbines. Many of these systems are used for rapid prototyping, earlier than mass production strategies are employed. Higher schooling has confirmed to be a significant buyer of desktop and professional 3D printers which best oversized sweaters business consultants usually view as a optimistic indicator.