Espinacs i cru de xampinyons amb vinagreta de Pedro Ximenez

La demostració que la creativitat i el menjar bo o molt bo no està renyit amb una dieta saludable i equilibrada, sempre i quan els productes siguin de veritat, que vol dir: res de succedanis, congelats varis i d’altres invents. En conclusió de l’hort al plat més un pensament de creació, pot sorgir un plat senzill, saborós i saludable.
Anem a mercat a comprar uns espinacs frescos, ara se’n troben de molt bons, uns xampinyons frescos –res d’envasats- i unes patates. Prefereixo les vermelles són molt meloses i suaus se’t desfan a la boca.
Posem aigua a bullir i quan arranqui el bull la salem i deixem les patates pelades i tallades a daus, els temps de cocció de les patates vermelles no arriba als 20 minuts si no es desfan excessivament. Mentrestant netegem els espinacs i els xampinyons, quan la patata estigui quasi a punt en la mateixa olla hi posem els espinacs. Els temps de cocció dels espinacs és dos minuts com a molt.
Un cop nets els xampinyons els tallem laminats i fins, els posem directament en el plat fen't un llit de xampinyons –recordeu el llit de tomata- doncs igual, és dir en cru us heu d’assegurar que siguin ben tendres. Preparem una vinagreta amb: oli d’oliva verge, vinagre de Jerez al Pedro Ximénez, pebre negre i vermell -dolç i picant-, i reguem els xampinyons amb una part de la vinagreta i deixem uns minuts que els xampinyons absorbeixin la vinagreta, just a continuació posem els espinacs i les patates i acabem d’amanir-ho amb la vinagreta restant, i ja podeu gaudir tot menjant verdura i patata, si sant colesterol aixeques el cap.
Els xampinyons en cru sols amb aquesta vinagreta o d’altres, o senzillament amb oli, pebre i un raig de vinagre de modena, són un perfecte plat de picar per dinar o tot fent un aperitiu amb un vermut.

3 comentaris:

Ester ha dit...

Hola Camil!
Gràcies per deixar un missatge al meu blog i gràcies per posar un enllaç del meu blog al teu blog. Jo no et coneixia, però prometo visitar-te sovint i també posar-te als meus enllaços
Ester

starbase ha dit...

Felicitats per el teu gran blog!

Jo també posarè un enllaç en el meu. :-)

Sara Maria ha dit...

Gràcies Camil, jo també he afegit un enllaç al teu blog des del meu.