Pasta fresca amb d’orada, petxines i carbassó

Davant d’aquell plat de pasta italiana amb poc de pasta i tot de salsa que fa ofegar la pasta i que el plat perdi part del seu sentit: aquí tenim un plat que sap combinar i trobar el bon gust de la pasta fresca i un acompanyament que acompanya multiplicant la pasta amb l’orada, les petxines i el carbassó tot amanit amb un bon raig de vi blanc i una ratllada de formatge parmesà.
De la d’orada fresca traiem l’espina i el cap, un cop tenim els filets sense cap espina –cal repesar els filets sempre en queda alguna- tallem els filets quadrats petits, tot seguit tallem el carbassó en julianes.
En una paella amb oli calent saltem l’orada que abans haurem salpebrat i el carbassó, seguidament i posem les petxines un bon raig de vi blanc fins que quedi tot mig cobert, deixem reduir fins que les petxines quedin ben obertes i el vi es redueix a la meitat.
A part haurem fet bullir l’aigua amb un raig d’oli i sal, i quan bulli fort posarem la pasta fresca i la deixarem coure els minuts justos que ens indiqui la bossa de la pasta, i just quan estigui al punt –anomenat dente- i tirem un bon raig d’aigua freda per trencar la cocció.
Passem la pasta per l’escorredor i després la posem a la paella amb la salsa la passem un moment i ja esta a punt de menjar, a qui li vingui de gust i podeu ratllar una mica de formatge parmesà fresc.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Interesante la receta, aunque discrepo un poco en la forma de hacer la pasta. Según me explicaron la pasta fresca es mejor bullirla solo en agua con sal y escurrirla sin pasarla por agua fria. Así conserva mejor su estructura y también su sabor (ya que no lleva aceite), sobre todo si se consume al momento.
Saludos,
Dorothy

Camil Ros ha dit...

Dorothy,
suposo que hi han tantes maneres de fer la pasta com de fer picades o sofregits i totes són bones. En aquest cas està tret d'un llibre italià de cuina traduït al castellà. I diuen que el fet de posar oli és perquè la pasta no s'enganxi i el got d'aigua freda al final és per parar la cocció de cop. Per cert a la recepta i faltaven uns tomaquets cherri partits per la meitat i una mica cuits quan es fa la salsa.