El gin tònic i el cogombre

El primer cop que t’expliquen que en un gin tònic de ginebra Hendrick’s gin, el sabor millora canviant la llimona clàssica per el cogombre, penses que no pot ser, que és una barreja impossible, però en aquesta vida cal arriscar-se a provar coses noves, diuen que fins i tot muntar en globus.
La guia peñin, guia especialitzada en vins i destil·lats, ens diu Hendrick’s gin: incolora i translúcida, amb bona densitat, presenta aromes complexos, amb intens gust d’espècies, amb el toc original de la frescor que aporta el cogombre. El pas per boca és intens, encara que elegant i sense notar l’alcohol, tot i tenir 43º. Proveu-lo que val la pena, no trobareu tants gustos, sinó sou de paladar molt fi, però us agradarà i per tant repetireu, jo ja en tinc certa addicció. I sinó us hi posen cogombre, amb la llimona també segueix sent molt bo.
El gin tònic, és un beguda refrescant tant de dia com de nit. Una tarda tranquil·la de festa tot compartint-la amb la lectura o escrivint un pensament fugaç, et dona un punt de relaxació i d’inspiració que t’acompanya. I sinó també, com no podria ser d’una manera, una festa de nit amb els amics i les amigues, tant el comparteixes xerrant com ballant. El Gin tònic, podríem dir que malgrat el temps sempre perdura, com una beguda per disfrutar i compartir de generació en generació.
Ara si Sant Larios i l’arcàngel Beefeater, aixequessin el cap i els hi diguessin, que un gin tònic, encara que no sigui el seu s’ha de substituir la llimona per cogombre, o declararien una revolta o se’n tornarien al son dels ignorants.Com que estem per Sant Joan, festa arreu dels Països Catalans, i en concret a Menorca, també reivindico per bon gust i per país, la pomada, Gin Xoriguer amb suc de llimona.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

M'has d'explicar exactament com fer el gintònic de cogombre, he convidat a la "deliciosamartha" a fer un gintonic a casa meva a Cadaqués i voldria estrenar-me! La ginebra Hendrick's ja la pujaré de Badalona però quina tònica m'aconselles?

Camil Ros ha dit...

el gin tònic molt simple: el cogombre tallat a rodalles o sinó pelar la pell a una mica de cogombre - queda millor presentat- i ell sol ja dona el gust al gin tònic poc cogombre. Per gin tònic's també tens la ginebra citadelle aquesta amb llima o llimona també quedaràs molt bé

La Taula d'en Bernat ha dit...

Hola, Camil!
Encara no he trobat la recepta de l'escuma de gintònic. Si no l'has posat, pensa't inclore-la; és una proposta ben suggerent.
De moment, m'anoto el suggeriment del cogombre, però haurà de ser amb Beefeter o Bombay. La ginebra Hendrick's no la coneixo i m'imagino que deu ser careta...
Fins aviat! Segueixo inspeccionant!

Camil Ros ha dit...

el gintònic amb cogombre només pot ser amb hendicks, amb la resta no queda be, el preu puja més que el beefeter o bombay blanca, aquesta ginebres serien com el jb o ballantines, i la hendricks citadelle serien les maltes de la ginebres, respecte a l'escuma encara no esta penjada, però miraré de fer-la en breu