Ous amb trufa i reducció de vinagre de Mòdena

Un primer plat exquisit, un contrast de sabors per sucar-hi pa, i segurament molt de pa, ja m'ho direu.

Posem l'aigua a bullir amb un bon raig de vinagre i sal, quan estigui bullint tirem l’ou, aconsellable dos ous persona, i amb un minut a molt estira dos ja estaran a punt, per sucar, els retiren delicadament hi ha perill de que es rebentin, i els posem en got de zurito, típic got petit del país basc, una manera diferent de presentar el plat, copiada del Restaurant Occi de Girona.

Mentrestant haurem fet la reducció del vinagre de Mòdena: un cop calenta la paella, posem el vinagre i el deixem reduir a foc lent durant uns 10 minuts, quan comença a reduir ja està, s’ha de reduir un terç de l’original, si se’n redueix més ràpidament quedarà excessivament caramel·litzat.

Amb els ous dins el got, i si voleu en un plat, els saludem amb una mica de sal maldon i amb un ratllador agafen la trufa, si teniu tòfona sense comentaris, i la ratllem generosament per damunt i després un raig de la reducció del vinagre de Mòdena. I sense dubtar ni un moment a sur-hi pa sense parar, són d'aquells plats que no pararies, però tot el bò s'acaba.