![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyupfOfsjN09riUJL2j8wLvkhSHDphvZXEeqyNh21NoF-NFeNiYksTerNpNgM8DMVxC98g1YeSC5DgIQVxt5TxJNL8X1L660hvvRvWj2fOIn01YnkdmC6eTKhEXa4Q2RnIP_7UYmwIeuE/s400/patatesvermelles.jpg)
Els ous estrellats d’en Ros
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHMBDQuRxqqt5IxAC2tOCAchUgjR_rvCFdHHhsCbRKYrvHZGb16BMtudE_UAX6SawUgk4r8XEQRg1PyKqGzTIV7cvOGit_6fquSsnACiuFTfnH6tev54qoRKDfQ9Xoae_GyR9bHBfks8U/s400/ousestrallatsdenros.jpg)
La jornada dels ous estrellats, va començar dissabte al matí al mercat de la Devesa de Girona. Vaig anar a comprar: el de sempre, els de sempre: enciams, cogombre -ara és temporada-, encara queden pèsols dels rodons, els últims -no escric quasi, que després porta d'altres interpretacions-. Decideixo també comprar unes patates vermelles i mitja dotzena d'ous.
El cogombre, no només és per les amanides, també en certa beguda hi dóna un gust especial –això és un altre escrit-.
S’arriba a casa, es pela i talla la patata al gust, la mida del tall, com cadascú la desitgi, totes les formes són possibles, el important no és la forma sinó el com.
Aquest com és: oli calent, però a foc lent. La patata es va fent suaument, després de moure-la per tots els costats delicadament, en proves una mica, si trobes que se’t desfà a la boca, vol dir que està al seu punt.
Llavors, treu l’oli sobrant, i suaument es deixen caure els ous directament, es remena la patata i l’ou, uns petits i suaus instants, perquè es dilueixin en un sol cos suau i deliciós, en el que no sabràs si estàs menjant l’ou o la patata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada